OTARASITE SE VIŠKA TEČNOSTI: TRI PROIZVODA KOJI UBLAŽAVAJU OTOK I TOPE KLILOGRAME!

Zdravlje

Oni također doprinose gubitku kilograma.

Edem je prekomjerno nakupljanje tečnosti u tijelu i može se pojaviti i na licu i na tijelu, donoseći višak kilograma i vrećice ispod očiju. Srećom, ponekad možete sami da riješite problem tako što ćete promijeniti način ishrane i dodati joj odgovarajuću hranu.

1. Peršun

Peršun je jedna od najboljih namirnica za uklanjanje tečnosti. Inače, ovo zelenilo ne gubi korisna svojstva čak i kada se zamrzne, osuši i dugo skladišti. Nutricionisti preporučuju dodavanje u salate i pravljenje posebne infuzije: litar vrele vode za 150 grama peršuna, koju treba popiti tokom dana.

2. Heljda

Heljdina kaša bez soli efikasno uklanja toksine i višak tečnosti iz tijela, a također poboljšava funkcionisanje gastrointestinalnog trakta. Stručnjaci preporučuju da žitaricu ne kuhate, već da je sipate u kipuću vodu i ostavite preko noći – ovom toplotnom obradom heljda zadržava korisna svojstva.

3. Paprika

Zahvaljujući visokom sadržaju kalijuma, paprika brzo ublažava otok i uklanja so koja doprinosi zadržavanju tečnosti u tijelu. Inače, preporučuje se da ovo povrće jedete ne samo sirovo, već i dinstano i pečeno.