OVO SU MLADI KOJI SU STRADALI U BOSNI: Nisu imali ni dvadeset godina

VijestiHrvatski mediji objavili su identitet osmoro mladih ljudi koji su stradali u novogodišnjoj noći u selu Rakitno kod Posušja.

Poginuli su I.M, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, S.R. rođen 27. 9.2001. u Posušju s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, M.R. rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj s prebivalištem u Posušju, Ž.P. rođena 15. 9. 2001. u Splitu s prebivalištem u mjestu Vrpolje, Posušje, M.S. rođena 4. 8.2001. u Splitu s prebivalištem u Sutini, Posušje, S.P. rođen 22. 9.2001. u Mostaru s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, M.P. rođena 16. 4. 2001. u Splitu s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, S.J, rođen 9. 8.2001. u Mostaru s prebivalištem u mjestu Batin, Posušjem piše Slobodna Dalmacija.


Od osmoro smrtno stradalih u novogodišnjem slavlju, čak ih je šestoro iz Rakitnog, malog mesta kod Posušja.

– Možete samo zamisliti što to znači za ovo mesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im porodice međusobno rodbinski povezane ili su prvi susedi. Bože sačuvaj! – kazao je jedan od stanovnika Rakitnog za Slobodnu Dalmaciju.

Na mestu gde se dogodila tragedija stigla je i rodbina i roditelji nastradalih tinejdžera. Kako piše BHRT, jedva stoje na nogama skrhani od bola i tuge, dok meštani Posušja s nevericom gledaju u pravcu vikendica gde su mladi pronađeni nakon proslave Nove godine.