Prirodna smjesa: ova mješavina uklanja mast iz jetre I čisti debelo crijevo ukoliko se pravilno koristi (recept)

Zdravlje

Vremenom naše tijelo počinje da popušta I dolazi do njegovog slabijeg rada. Rješenje je nekada najbolje naćI u prirodi. Kada dođe do problema sa crijevima, kada se javi malaksalost, slabija funkcija jetre ili slabljenje vida, u tom slučaju od velike pomoćI može biti cvekla.

Cvekla u sebi sadržI dosta vlakana, tako da može da poveća masu stolice, odnosno pomoćI će vam da očistite debelo crijevo.

Ono što vam je potrebno su sljedeće stvari:

Ri cvekle, dvije glavice luka, ulje (maslinovo), sirće I malo soli.

Priprema:

Oljuštite cvekle I kuhajte ih dok ne omekšaju a zatim ih isjeckajte na komadiće I stavite u posudu. Napominjemo da cvekla ne mora biti potpuno raskuhana I mehka. Može se kuhati I samo desetak minuta, taman koliko da je dezinfikujete, jer ona ipak raste u zemlji.

Naravno, cvekla je tada tvrda, ali je vi takvu možete I sitno narendati. Proces ponovite sa lukom I dodajte ga u posudu I zatim dodajte malo ulja, soli I sirćeta, te poslužite ukusnu salatu. Svakodnevno konzumiranje će očistiti vaše debelo crijevo, jetru I pospješiti vid.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.