Radite ovo jednom sedmično I izgledat ćete 10 godina mlađe

Zdravlje

Žene u japanu stoljećima uživaju blagodeti riže. Tajna njihove ljepote ležI u ovom daru prirode. Riža je izuzetno bogata linolnom kiselinom I skvalenom, moćnim antioksidansima koji stimuliraju proizvodnju kolagena.

To usporava pojavu bora. Skvalen štiti kožu od sunca. Riža također obiluje vitaminom e I gama oryznol, poznatim po svojim sposobnostima da štiti srce I smanjenje holesterola.

Nažalost, osim japanaca, većina ljudi nisu svjesni te činjenice. Riža čini čuda kada je u pitanju podmlađivanje kože. Dajemo vam recept super jednostavane maske od riže koja će izgladiti vaše bore I dati vam lijep ten.

Treba vam:

– 3 žlice riže
– 1 žlica mlijeka
– 1 žlica meda

Priprema:

Kuhati I ocijediti rižu. Sačuvati vodu. Pomiješati kašiku toplog mlijeka u rižu, zatim dodajte kašiku meda. Uvijek primjenjujte masku na čistu I suhu kožu. Ostavite je da se osušI. Očistite lice I isperite ga s vodom u kojoj ste skuhali rižu.

Rižina voda ima snažana antioksidativna svojstva. Ona vlažI kožu I stimulira cirkulaciju, također pomaže u uklanjanju bora I ublažava upale. Ova maska će učiniti vašu kožu zdravom I hidratiziranom.

Za optimalne rezultate, ponoviti ovaj tretman barem jednom sedmično. Bit ćete zapanjeni izgledom vašeg tena u ogledalu – izgledat ćete 10 godina mlađe.