RASPRAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Da li je OK da se žene 45+ ovako oblače?!

Zanimljivosti

Uposljednjih nekoliko godina pocijepane farmerice nose i klinke od 15 i žene od 45 godina. Iako je pocepani džins u trendu, postavlja se pitanje da li je u redu da se žene preko nekih godina oblače kao srednjoškolke. Dobro, jeste da se ovaj model farmerki nalazi na naslovnici ‘Voga’, ali to ne znači da odgovara i vašim godinama.

Jednoj grupi žena su pocijepane farmerice totalno seksi i ne bi ih se odrekle ni za živu glavu, dok ih druge pak ne bi obukle ni po koju cijenu. Smatraju da je to za mlade i da nije prikladno za njihove godine jer, što reče pjesma „Prljavog kazališta“: „Kad si mlad, svako odjelo dobro ti stoji…“.

I Nemanja Ivanišević, poznati stilista i modni dizajner, smatra da kako svaka prilika zahtjeva određeni dres kod, tako i svako životno doba sa sobom nosi određene prednosti, ali i sankcije – odnosno, komade garderobe koji više ne priliče vašim godinama.

– Krajnje je smiješno da se žene u pedesetim i tinejdžerke oblače isto. Mislim da svako može da nosi pocepane farmerke, ali da one moraju biti u skladu s onim što figura i godine dozvoljavaju, kako ne bi bilo neukusno. Prilikom kupovine farmerki žene bi prije trebalo da se fokusiraju na to da pronađu dobar kroj, jer je on najbitniji. A to da li je model pocijepan ili ne, to je već manje važno – savjetuje Ivanišević. A, ako se već odluče za pocijepani džins, to bi trebalo da bude neka njegova vrlo diskretna varijanta…

On smatra da su pocijepane farmerke idealne za neke opuštene trenutke i situacije u kojima ne treba da ostavite utisak otmjene i odmerene dame, već kul i opuštene osobe. Zato ih slobodno obucite uveče kad sa partnerom izađete na piće, ali ih ni slučajno ne nosite na posao ili u nekim zvaničnim prilikama, jer je to baš nepristojno i neprikladno.

I mnoge naše javne institucije farmerke pocepane na kolenima (ili više) tretiraju kao neprikladno oblačenje. Tako je prošle godine društvene mreže zapalila priča jedne Beograđanke, kojoj nije dozvoljeno da uđe u Palatu pravde, zato što je bila u pocijepanim farmerkama. Obezbeđenje joj je reklo da mora da napusti instituciju i dobro pročita njihov kodeks oblačenja.

(Stil.kurir.rs)