SAMA PRAVIM DOMAĆE UNIVERZALNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE, buđ i kamenac nestaju: ZAPIŠITE RECEPT, ZLATA VRIJEDI – sve se u kući blista

Praktična ženaČistačica otkrila recept za domaći sprej koji nema šta ne može da očisti!

Zar ne bi bilo sjajno da imate jedno sredstvo za čišćenje kojim možete da čistite sve, umjesto da kupujete “milion” različitih? A još bolje bi bilo kada biste mogli da ga napravite sami, tako da bude jeftin i efikasan…

Sada možete jer je profesionalna čistačica otkrila genijalan recept!

Majka djvoje djece i čistačica koja na TikToku ima stranicu pod nazivom Celan Freak Cleaning Co, koju prati više od 130.000 ljudi, u videu je pokazala kako da napravite sprej za čišćenje.


“Koristite ga za sve. Probajte i više nikad nećete kupovati sredstva za čišćenje”, kaže ona, a zatim pokazuje kako da napravite sprej.

Sastojci koje koristi za ovo sredstvo su – šolja vode, šolja belog sirćeta, kašika deterdženta za sudove, tri kapi esencijalnog ulja karanfilića. Sve to pomiješa, sipa u bočicu sa raspršivačem i sprej je spreman za upotrebu.

“Sirće sadrži sirćetnu kiselinu, koja je efikasan dezinficijens i ubija bakerije. Izbjeljivač nisam pipnula godinama. Ulje karanfilića uklanja buđ, pa je idealno za čišćenje kupatila”, kaže ona.

Ona je svom spreju dodala i deset kapi svog omiljenog esencijalnog ulja, od pomorandže i lavande, isključivo zbog mirisa, ali vi možete, a i ne morate da dodate neko po svojoj želji.

Njen snimak privukao je veliku pažnju, a komentari su mahom od onih koji su isprobali ovaj recept.

“Koristim ovo sredstvo i obožavam ga. Prošlo je skoro godinu dana i više ne kupujem sredstva”, “Godinama već ne kupujem sredstva za čišćenje, koristim ovo. Miriše nevjerovatno i zapravo je vrlo efikasno”, neki su od komentara.

Vlasnici kućnih ljubimaca bi, ipak, trebalo da izbjegavaju korišćenje esencijalnih ulja u ovom spreju jer mogu da budu opasni za mačke i pse.

(MONDO)