SIPALA JE OVU SMJESU U ODVOD LAVABOA, OD TADA JOJ MAJSTOR VIŠE NE TREBA: Skoro niko ne zna za ovaj trik

Praktična žena

Prije nego što se ovako nešto dogodi, budite nježni prema svojim instalacijama. Šta to znači?

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu. Jednom u toku dvije nedelje, naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje wc šolje, a onda pustite da neko vrijeme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cijevi i one će baš kao i sudopera i radne površine koje redovno čisite, takođe biti čista.

odvod

Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, operete kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.

Pored wc šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte paprir, a ne u šolju. Negdje su cijevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crijevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutražnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sanitara.

Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.

– Ono što mi je ostalo u sjećanju iz škole, to jeste domaćinstva koje smo mi tada imali je savjet profesora kako da održavamo cijevi. Sipaš sredstvo za čišćenje u odvod i onda pustiš vrelu vodu da teče neko vrijeme – savjetuje domaćica koja je ovo probala.

Novi.ba/Srbija Danas