Stavila je prije spavanja listove kupusa na grudi i noge a kada se probudila, osjetila je nešto u svom tijelu što nikada nije do tada!

Zdravlje

Nekoliko saveta za korišćenje kupusa u neuobičajene svrhe. Pretpostavljamo da vam nije palo na pamet koliko je kupus zdrav!

Otok

otok-0

Kupus ima anti-inflamatorno svojstvo, pa je odličan protiv upala. Stavite nekoliko listova kupusa na nateklo područje i ostavite preko noći. Samo se potrudite da ne zatežete previše.

Tiroidna žlezda

tiroidna-zlezda-1

Kupus pomaže pravilnom funkcionisanju ove žlezde. Stavite nekoliko listova kupusa na vrat, obmotajte zavojem i ostavite preko noći. Ujutru ćete sigurno primetiti razliku.

Glavobolje

glavobolje-2

Stavite nekoliko listova kupusa na slepoočnice i navucite kapu kako listovi ne bi spadali. Glavobolja bi trebalo da prestane.

Bol u grudima

bol-u-grudima-3

Mnoge žene osećaju bol u grudima, pogotovo kada doje decu. Ovo je veoma nelagodna situacija, a kupus će sigurno pomoći.

Astma

astma-4

Najveći broj zelenog lisnatog povrća pomaže kod bolesti disajnih puteva, potvrdila je studija australijskog Univerziteta Melburn. Ovo povrće bogato je vitaminima A, C i B6, gvožđem, kalcijumom i vlaknima.

Rak materice

rak-materice-5

Svež kupus, a i njegov sok imaju antivirusna i antibakterijska svojstva. Pospešuje metabolizam estrogena i štiti od raka dojke i materice.

Katarakta

Kupus je bogat beta karotenom, što ga čini odličnim za prevenciju od katarakte.

Čir na želucu

cir-na-zelucu-7

Iseckajte pola glavice kupusa, posolite i iscedite jedan limun. Ostavite da odstoji. Dnevno bi trebalo piti 3-4 čaše ovog soka.

Malokrvnost

malokrvnost-8

Kupus sadrži mnogo hlorofila, mineralnih soli i vitamina te se preporučuje malokrvnim osobama, bilo da je sirov ili kuvan na pari.

Kupus kao lek

kupus-kao-lek-9

Ako želite da maksimalno iskoristite pogodnosti koje kupus daje, onda ne bi trebalo da ga kuvate dugo, dinstate ili pržite jer onda gubi hranjive materije, a ostaju samo vlakna koja baš i nisu pogodna za nas.