STOTINE MRTVIH PTICA PREPLAVILO ULICE: PRIZOR JE ZASTRAŠUJUĆI

Vijesti

Uginule ptice nalaze se na trotoarima, zelenim površinama, a izgelda da je najgore stanje u Boku Pet, na potezu od Bazara do Doma zdravlja u tom naselju

Stanovnici Podgorice zatečeni su jutrošnjom nemilim scenama. Poslije nevremena po cijelom gradu nailaze na stotine i stotine vrabaca na tlu koji su umrli ili su u smrtnom hropcu.

Uginule ptice nalaze se na trotoarima, zelenim površinama, a izgleda da je najgore stanje u Boku Pet, na potezu od Bazara do Doma zdravlja u tom naselju, pišu Vijesti.

Veliki broj ptica uginuo je i kod Ekonomskog fakulteta, na Zabjelu, u Tuzima…

Ornitolog Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) Bojan Zeković rekao je da je nevrijeme uzrok pomora ptica.

  • Sigurno nevrijeme. Sada su vrapci završili sa gnežđenjem i skupljaju se u krošnjama na noćenju i to u velikim jatima. To im omogućava zaštitu od predatora i čini sigurnijim, ali ne i od ovakvih nepogoda. S obzirom na klimatske promjene i sve veće zagrijavanje atmosfere time i više energije u zraku, oluje će biti jače i destruktivnije, a ovi prizori češći – rekao je Zeković.

Radnici “Čistoće” uklanjaju ogroman broj vrabaca u blizini Doma zdravlja i vrtića.

Olujno nevrijeme pogodilo je sinoć veći dio Crne Gore, a zbog pljuska praćenog jakim vjetrom u Podgorici su poplavljene ulice i pričinjena je manja materijalna šteta.

Nevrijeme je počelo nešto poslije ponoći, a do ranih jutarnjih sati pala je velika količina kiše.

Olujni vjetar lomio je stabla i grane i nosio smeće po ulicama, prenose podgorički mediji.

Podijeli sa prijateljima