Supa koja reguliše kiselost tijela I spriječava 17 bolesti! (recept)

Zdravlje

Naša tela mogu biti ili alkalna ili kisela. Kako bismo bili zdravi, dobro se osećali I s lakoćom obavljali svakodnevne poslove, naš ph morao bi da bude neutralan ili blago alkalan – između 7,3 I 7,5.

Zbog savremenog načina života obično je mnogo manji, odnosno kiseliji, I zato se osećamo umorno, bezvoljno, naduto, generalno loše.

U smanjivanju kiselosti u telu pomoćI će I alkalna maneštra, hranljiva, zdrava I ukusna supa koju možete da jedete kao ručak ili večeru. Supa ne mora da bude obična – biće zanimljivija ako joj pre služenja dodate sveže začinsko bilje ili lanene semenke, orahovo, bundevino ili maslinovo ulje.

Kako bi bila kremastija I lakša za varenje, supu završite u blenderu. Birajte sezonsko povrće I supi dolivajte vodu u kojoj ste kuvali povrće. Ova supa može da stoji dva-tri dana I njeno redovno konzumiranje veliki je korak prema alkalnom načinu života.

Sastojci:

– 950 ml vode ili bujona od organskog povrća
– 1 srednji krompir
– 1 šargarepa
– 1 koren peršuna
– 1 bela repa
– 50 g mladog luka
– 160 ml kisele pavlake
– malo sol

Priprema:

– u velikom loncu prokuvajte vodu ili bujon. Dodajte sve povrće, koje ste prethodno očistili I iseckali I kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta ili dok povrće ne postane mekano.

Ako želite da odmah dobijete gustu supu, isključite ringlu I pažljivo je sipajte u blender ili upotrebite štapni mikser. Dodajte pavlaku I posolite po ukusu.

Ova količina supe dovoljna je za nekoliko dana.