Uporna glavobolja

Zdravlje

Nepravilno lečenje ili nelečene glavobolje mogu imati komplikacije, ali prekomerno i neograničeno uzimanje lekova protiv bolova može izazvati svaodnevne glavobolje. Lek se uzima čim se glavobolja pojavi, ali ukoliko je glavobolja česta nikada bez konsultacije sa lekarom  i nikada bez otkrivanja njenog uzroka.

Za glavobolju se bez preterivanja može reći da je najrasprostranjenija bolest. Za lečenje i njegov ishod najvažnije je da se uzrok blagovremeno otkrije  kako bi se glavobolja ublažila, izlečila ili proredila.

Glavobolju mogu izazvati glad, stres, alkohol, hrana, kratak ili dug san. Lekove protiv bolova, pa i one koji se u apoteci mogu dobiti bez recepta, trebalo bi uzimati oprezno i isključivo po preporuci lekara. Nepravilno lečene ili nelečene glavobolje  mogu imati komplikacije.

Prekomerno i neoraničeno uzimanje lekova protiv bolova može izazvati svakodnevne glavobolje. Te glavobolje su veliki terapijski problem i za lekara i za pacijenta. Da bi se te glavobolje zaustavile, preduzima se detoksikacija organizma koja se postiže prestankom uzimanja svakog leka protiv bola u dužem trajanju i brižljivo započinjanje drugačije terapije.

Podijeli