Vrijeme je da celulit nestane: Konzumirajte ovo povrće i pošaljite celulit u zaborav

Ljubav

Rijetke su žene koje nemaju problema sa celulitom. Nebitno da li je on posljedica trudnoće, nezdrave ishrane ili ipak gena.

Osim vježbanja, da biste uklonile celulit morate promijeniti način ishrane. Povrće vam jako pomaže u uklanjanju celulita. Pogledajte kako.

Zašto povrće?    
Svježe povrće sadrži gotovo više vitamina C od nekog voća. A budući da vitamin C igra glavnu ulogu u uspostavi i jačanju vezivnog tkiva, najbolje što možete učiniti u želji za glatkom kožom guze i bedara, je da svakodnevno na svoj meni stavite nekoliko porcija povrća, posebno svježeg.

Neka salata od svježeg povrća bude dio vaše svakodnevnice, a uz svaki ručak i večeru jedite i kuhano povrće. Povrćem zamijenite priloge uz meso kao što su tjestenina ili kruh. Vitamin C- bombe su posebno svježi špinat, crvena paprika, brokula, prokulice, kelj i peršin.

U izboru voća i povrća zapravo ne možete pogriješiti. Ipak, postoje tri vrste povrća čijom konzumacijom celulit nestaje. 

1.Batat (slatki krumpir)
Jedan je od najstarijih povrća znanih čovjeku, ujedno je jedno od najhranjivijih i najzdravijih povrća i idealno protiv celulita. Sadrži kalij, vitamine C i E, te beta karoten. Zbog korjenastih proteina odličan je antioksidans.

Općenito, batat je broj jedan od povrća u poboljšanju cirkulacije i eliminaciji toksina – dvije najvažnije stvari kad želite ukloniti celulit.

2.Brokula
To zeleno povrće je odličan borac protiv celulita zbog tri razloga: prvo, brokula sadrži alfa lipoičnu kiselinu koja pomaže protiv stvrdnjavanja kolagena. Drugo, brokula je koncentrirani izvor vitamina C i odličan izvor prehrambenih vlakana.

3.Prokulice
Prokulice su male, zgodne, poput malog kelja – i odlične protiv celulita! Konzumiranje zelenog lisnatog povrća, u koje spada i prokulica, odličan je saveznik u borbi protiv celulita.

Takvo povrće, osim vitamina C, sadrži tvar koja se zove indol-3-karbinol (I3C) koja kad se pojede, se u organizmu pretvara u di-indolil metan (DIM). DIM pomaže jetrenim enzimima da blokiraju proizvodnju 16-OH estrogena, štetnih tvari koje su također odgovorne za gubitak kvalitete kolagena.

Konačno, brokula je jedan od najboljih nemliječnih izvora kalcija, odličnog borca protiv celulita.