Žena od 60 godina uz pomoć ove MASKE izgleda kao da joj je 40 : PROBAJTE, REZULTATI VIDLJIVI VEĆ NAKON PRVOG NANOŠENJA!

Ljepota i moda

Aspirin je popularan analgetik koji se koristi za ublažavanje bola i upale već godinama. Ova pilula ima sjajna antiupalna i neurozaštitna svojstva, te se često daje pacijentima koji pate od kardiovaskularnih bolesti.

Uporedo sa medicinskim dejstvom, aspirin takođe ima i brojna svojstva koja se mogu koristiti za njegu lejpote. Njegov primarni sastojak je salicilna kiselina, jedinjenje koje nevjerovatno utiče na kožu i predstavlja jedan od najboljih odgovora na akne, bubuljice, tamne mrlje i druge probleme sa kožom i porama.
Danas ćemo vam pokazati tri divna načina upotrebe aspirina za lice i njihove prednosti.

masska

Maska za piling
Da li ste znali da je aspirin odličan za čišćenje lica? On može ukloniti višak ulja i beskorisne ćelije kože sa vašeg lica dok sužava pore i liječi svakakve probleme sa kožom. Evo kako možete napraviti masku:

Sastojci:
– 3 aspirina
– 3 kašike vode

Uputstvo:
Ubacite tablete aspirina u vodu i sameljite ih dok ne dobijete teksturu paste.
Prije nanošenja maske na lice temeljno se umijte a zatim utrljajte masku kružnim pokretima u kožu. Ostavite masku da djeluje 5-10 minuta i ponovite metod dva puta nedjeljno u slučaju da je vaša koža masnijeg tipa ili čim postane suha.

maska

Maska sa aspirinom i limunom
Ova maska je odlična za one koji se bore sa bubuljicama, mrljama i drugim problemima na koži. Kada se kombinuje sa limunom, aspirin postaje nevjerovatan antibiotik i sredstvo za skupljanje koje se rješava nečistoća, bori sa bakterijama i razlaže čak i najmanje bubuljice. Ova maska se treba koristiti tokom noći jer izlaganje sunčevoj svjetlosti nakon primjene može prouzrokovati iritaciju kože.

Sastojci:
– 3 aspirina
– 3 kašike limunovog soka


  Uputstvo:
Natopite aspirin limunovim sokom i sameljite ih dok ne dobijete pastu, a zatim ih nanesite na lice i ostavite da djeluje barem 10 minuta prije nego što isperete lice vodom.

maaska

Maska sa jogurtom, medom i aspirinom
Ova maska je jednostavno efikasna kao i svaki piling i može umanjiti nastanak ožiljaka od bubuljica i tamnih mrlja na licu. Mješavina elemenata stvara efikasnu hidrirajuću masku koja može umanjiti znakove i simptome starenja, kao i poboljšati ten. Redovna upotreba maske će omekšati vaše lice i povratiti njegov sjaj. Evo kako da je napravite:

Sastojci:
– 5 aspirina
– ½ kašike organskog meda
– 1 kašika jogurta

Uputstvo:
Sameljite aspirine dok ne dobijete prah i zatim ih dobro pomiješajte sa ostalim sastojcima. Prije nego što nanesete masku na lice, prvo na lice stavite peškir natopljen toplom vodom kako biste otvorili pore, a zatim nanesite masku u tankom sloju. Ostavite je da djeluje narednih 20-30 minuta a nakon toga je isperite vodom i namažite lice hidratantnom kremom.