ZNATE LI ZAŠTO PLASTIČNU FOLIJU TREBAMO DRŽATI U FRIŽIDERU

Zanimljivosti

Plastičnu foliju većina nas koristi kako bismo u nju upakirali hranu prije nego što je ostavimo u frižider. No, svima je plastična folija barem nekoliko puta zadala muke pri pakovanju namirnica, a mnogi su nebrojeno puta i odustali od tog pokušaja, jer ste izgubili živce kada se folija počela lijepiti za sve drugo, osim za ono što treba.

Ilustracija

No, svi ovih dana na društvenim mrežama pričaju o genijalnom triku koji olakšava “borbu” sa plastičnim folijom, a tajna je u tome – gdje je čuvate.

Naime, umjesto u kuhinjskoj ladici, plastičnu foliju trebali biste čuvati u frižideru.

Plastičnoj foliji nije mjesto na sobnoj temperaturi. Naime, hladni zrak smanjit će nivo elektriciteta, zbog kojeg se ona neprestano lijepi i tako stvara probleme prilikom pakiranja hrane. Na taj način korištenje plastične folije bit će puno lakše.

Plastičnu foliju možete iskoristiti i na druge načine.

Odljepljivanje naljepnica s novih predmeta zna biti frustrirajuće ako se ona ne odlijepi do kraja, a na mjestu čaše, vaze, zdjele, nekadašnje tegle ajvara ostane ljepljiva površina.

Kako biste to izbjegli savjetuje se da papirnu salvetu umočite u vodu, stavite je preko problematičnog područja, a potom sve prekrijete folijom. Ostavite da stoji sve dok naljepnica ne omekša, a potom je nježno uklonite.

Podijeli sa prijateljima