1 KAŠIKA OVOG ZELENOG SOKA SMANJUJE DIOPTRIJU: Ovo je originalni recept RUSKOG AKADEMIKA

Zdravlje

Čuveni ruski oftamolog, fitoterapeut i akademik dr Vladimir Petrovič Filatov je još šezdesetih godina prošlog veka svojim pacijentima savetovao sa, osim zvaničnih terapija, za poboljšanje i sprečavanje daljeg gubitka vida koriste posebnu biljnu mešavinu.

Filatov je objavio i svoj recept pa su ljudi počeli masovno da ga koriste, a rezultati su bili zapanjujući! I to ne samo kod poboljšanja vida, nego i opšteg stanja.

Pije se pola sata pre jela 

Sastojci:

100 grama svežeg soka aloje

500 grama izmrvljenih oraha

300 grama meda

sok 3-4 iseđena limuna

Priprema:

Prvo se iscedi sok od aloje. Od ove biljke uberite gornje, donje i srednje listove, a ne dirajte listove na vrhu biljke i poslednja tri-četiri lista pri korenu.

Isečeni listovi se peru u skuvanoj vodi.

Perite ih u prethodno skuvanoj i ohlađenoj vodi. Uklonite bodlje na vrhu i iseckajte listove na male komadiće. Iscedite sok kroz duplu gazu.

Akademik Filatov je preporučivao da se listovi ne seckaju odmah nakon branja, već da se stave na tanjir i sotave da odstoje u frižideru 10-12 dana. Na taj način aloja formira takozvane biogene stimulatore koji pobuđuju aktivnost ćelija biljke.

Posle tog perioda, operite i nastavite sa ceđenjem kako je opisano i napravite mešavinu.

Uzima se supena kašika tri puta dnevno.

Način korišćenja:

Pomešajtre sastojke dok se ne sjedine. Uzimajte po jednu supenu kašiku ove mešavine tri puta dnevno, pola sata pre obroka. Treba je koristiti sve dok se vid ne popravi. Osim toga, ovo je prava vitaminska bomba koja jača čitav organizam.

Važno je znati da se sok aloje posebno preporučuje bubrežnim bolesnicima, ljudima koji imaju gastrotestinalne probleme, ženama u poslednjem tromesečju trudnoće i onima koje pate od upale reproduktivnih organa, ljudima sa kardiovaskularnim problemima, hemoroidima i tuberkolozom.

Podijeli sa prijateljima