AFTE NESTAJU ZA 3 DANA, A BOL PRESTAJE VEĆ ZA 24 SATA: Samo nanesite ovo na njih, sastojak koji sigurno svi imate u kuhinji

Zdravlje

Ako vam se u ustima pojavila mala ranica koju izlega kao čir, riječ je o afti, koaj se pojavljuje na sluzokoži usana. Nema jasno definisanog razloga zašto se ona pojavljuje ali se predpostavlja da je riječ o sljedećim uzrocima: pad imuniteta, genetska predispozicija, grickalicama ili nekim drugim stranim tijelom, bombonom, nagrizanje rane začinjenom, kiselom ili vrlo slanom hranom, nedostatak vitamina B i minerala poput gvožđa, nezgodne povrede četkicom za zube, cinka i folne kiseline, alergije, ili pak ishrana koja podrazumijeva gluten.

Ovo može da bude jako neprijatno a povremeno i bolno ako se dugo zadrži. Kako bi afta nestala što prije treba da je tretirate sa prirodnim medom. Ukoliko se med nanosi na aftu par puta u toku dana, za 24 sati će vas osloboditi bola, a nakon 3 dana će potpuno nestati. Neće doći do alergijskih reakcija, niti rezistencija ka što je u slučaju sa antibioticima. Tokom ove terapije, usta možete da dezinfikujete sa hidrogenom.