NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE: Uz OVA dva sastojka riješite se mitesera

Zdravlje

Mitiseri ponekad mogu da budu jako dosadni i oni izlaze nažalost na skoro svakom licu. Pojavljuju se na raznim dijelovima, a uglavno je to nos, brada i čelo. Izgledaju jako ružno estetski, ali to nije ono najgore. Ako se oni upale mogu da budu izraziro bolni. Potrebno je kožu njegovati kako bi se mitiseri povukli. Nije potrebno da dajete novac na neke skupe preparate.

U današnjem članku vam donosimo jedan trik na osnovu kojeg možete napraviti masku koja je idealna za rješavanje mitisera. Za pravljenje ove maske će vam biti potrebna samo dva sastojka i do: sok od limuna i bjelanjak.

Priprema se radi na sljedeć način:

Kao prvo je potrebno da bjelanjak odvojite od žumanjka i da ga stavite u zdjelicu. Nakon toga ga istucite sve dok se ne pretvori u kremasti, glatki, ne prečvrsti snijeg. U to dodajte kašiku limunovog soka i sve izmiješajte. Lice očistite i operite sa toplom vodom i na mjesta gdje su mitiseri nanesite mješavinu. Ostavite oko 20 minuta i nakon toga skinite sa lica, i ponovo ga operite sa mlakom vodom i stavite hidratantnu kremu za lice.