KILOGRAME JE MOGUĆE SKIDATI I DOK SPAVATE, OTKRIVAMO KAKO DA TO URADITE

ZdravljeMike i Stuart McInnes tvrde da će vaše tijelo, ukoliko sat vremena prije odlaska na spavanje dobije dvije kašicie meda, tokom sna sagorijevati masti. Neophodno i redovno vježbanje…

Ilustracija

Otac i sin, farmaceut Mike i nutricionista Stuart McInnes, osmislili su način ishrane koji se razlikuje od većine programa dijeta o kojima ste čitali ili koje ste možda i primjenjivali.

Glavna odlika hibernacijske dijete jeste da, oko sat vremena prije odlaska na spavanje, pojedete dvije kašičice meda i, tokom sna, kada je organizam u potpunom stanju mirovanja, tijelo bi trebalo da sagorijeva masti!

Unsplash

McInnesovi to tvrde na osnovu rezultata dugogodišnjih istraživanja. Napominju da med i fruktoza iz meda pokreću jetru i stimulišu oslobađanje hormona za oporavak, koji potom regenerišu tkiva u tijelu.


Med je, ističu oni, superhrana, izuzetno hranljiva, prirodni je slatkiš i sadrži vitamine B1, B2, B5 i B6. Uostalom, u gotovo svim kulturama smatran je i hranom i lijekom.

Osim konzumiranja meda prije odlaska u krevet, neophodno je i raditi vježbe otpora i svakodnevno se zdravo hraniti.

Riječ je o vježbama snage koje aktiviraju lučenje hormona za oporavak tokom sna. Dovoljno je samo da dižete manje tegove kako biste aktivirali mišiće. To možete da radite i kod kuće, samo je važno da to činite triput nedjeljno po 15 minuta.

Glavna poruka autora ove dijete jeste da čak i tokom sna možemo da mršavimo, borimo se protiv stresa, depresivnog stanja i radimo na unapređenju zdravlja.

Kada pojedemo dvije kašičice meda i usnimo, mirno ćemo spavati, a tijelo će za to vrijeme trošiti višak masti, dok će fruktoza vrijedno izbacivati otrove iz organizma.

Ilustracija

McInnesovi kažu i to da se uz ovu dijetu budimo svježi, orni za dnevne obaveze, a da će sve prednosti toga osjetiti i naša kosa, koža, nokti, psiha, pa i seksualni život.

Naravno, kao i kada je riječ o svim drugim načinima ishrane za koje njihovi autori tvrde da će vam obezbijediti željenu težinu i vitkost, ni ovaj nije bez mana. Najprije, jasno je da konzumiranje meda pred spavanje nije nešto što bi trebalo da usvoje oni koji imaju dijabetes.

Osim toga, svaka uravnotežena ishrana ako je dopunjena i odgovarajućim fizičkim aktivnostima, daće dobre rezultate, bez obzira na to da li jedete med ili ne, a jedina osobenost hibernacijske dijete jesu upravo te dvije kašičice meda.