OVAJ NAPITAK PREPORUČUJU SVI LJEKARI: AKO GA PIJETE SVAKO JUTRO OJAČAT ĆETE IMUNITET DO MAKSIMUMA!

Zdravlje

Zima nam se bliži i period kada virusi vladaju, a s obzirom da je pandemija korona virusa i dalje u jeku vrlo je važno imunitet održati jakim.

Ljekari savjetuju da se pojača upotreba vitamina D i C i da se tijelu obezbijedi dovoljno sna kako bi bilo u stanju da se izbori sa svim virusima i bakterijama koje vrebaju.

Osim toga ovaj napitak, takođe, može značajno da pomogne u očuvanju zdravlja.

Za pripremu će vam biti potrebna samo 3 sastojka:

Propolis kapi

Limun

Med

Priprema:

U čašu tople vode dodajte 15 kapi propolisa, jedan limun i kašiku meda. Dobro pomiješajte i napitak je spreman.

Sva tri sastojka su veoma moćna. Limun zbog velike količine vitamina C. Propolis djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica, pa se smatra lijekom 21. veka. Posebnost propolisa je i ta da bakterije na njega ne stvaraju otpornost i nema štetnih popratnih pojava, što je mana sintetskih antibiotika.

Dokazano je da propolis ima antibakterijska, antivirusnna i antioksiditativna svojstva. Jača imunitet, uništava ćelije raka, ali i podstiče regeneraciju tkiva, pa je gotovo nezaobilazan u svakom domu.

Med je prepun esencijalnih nutrijenata i odlično djeluje u podsticanju pravilnog rada imunog sistema. Od vitamina, najviše ima riboflavina, niacina i vitamina B6. Prisutne su i amino kiseline, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor i cink.