PASTU ZA ZUBE NAMAŽITE NA ŽULJ! Nije samo to lek, IMA JOŠ, ni ne sanjate šta je sve dobro

Zdravlje

Ukoliko se ne tretiraju na vreme žuljevi mogu da izazovu infekciju i traju mnogo duže. Sve ovo može da se spreči prirodnim lekovima koje imate u kući.

Jabukovo sirće

Dezodorans sprečava žulj!

Pre nego što obujete nove cipele namažite stopala dezodoransom u stiku. To će smanjiti trenje i sprečiti nastanak žulja.

Jabukovo sirće ima antibakterijska svojstva koja sprečavaju infekciju. Gazu natopite jabukovim sirćetom i nežno tapkajte bolno mesto. Da bi dodatno ubrzali zarastanje dodajte i ricinusovo ulje.

Zeleni čaj

Ovaj čaj pomaže bržem zarastanju rana. Skuvajte jači čaj i dodajte kašikicu sode bikarbone. Kada se ohladi natopite gazu i nanesite na žulj. Možete koristiti i crni čaj, ali bez sode bikarbone.

Pasta za zube

Brzo deluje i smanjuje bol. Malu količinu namažite na žulj, neka odstoji dva sata, pa operite. Žulj će se brzo osušiti i otpasti.

Pivski kvasac

Napravite gustu pastu od svežeg kvasca, a dodajte i nekoliko kapi limuna. Nanesite na žulj, prekrijte vatom, pa zalepite flaster.

Beli luk

Izgnječite jedan čen pa ga direktno nanesite na žulj. Pokrijte gazom ili flasterom i ostavite da deluje tokom noći. Ujutru operite noge.