“POTOPIO SAM PEŠKIRE U DOMAĆU SMJESU OD 3 SASTOJKA, EVO ŠTA JE OSTALO POSLIJE NJIH” Bio je uvjeren da su dobro oprani, OBJAVLJEN RECEPT

Praktična žena

Džered Gejns podelio je pre nekoliko nedelja na Fejsbuku prilično neverovatan detalj iz svog domaćinstva, pritom podelivši komentatore na društvenim mrežama – dok su jedni tvrdili da preteruje, drugi su se oduševljenjem prihvatili savet koji je dao.

Naime, Gejns je objavio fotografiju vode koja je ostala u kadi nakon dubinskog pranja peškira, koji su pritom već bili čisti kada ih je potopio.

screenshot-3

“Moja supruga je na Internetu tražila savjete o pranju peškira, te je uzela naše čiste peškire, koji su već bili oprani i složeni u ormaru i stavila ih u mješavinu sode bikarbone, boraksa, deterženta za uklanjanje fleka i tople vode. Ostavila ih je potopljene preko noći, a ovo je rezultat toga”, napisao je ovaj bloger i marketing menadžer.

On tvrdi i da su peškiri pustili toliko prljavštine zbog nakupljanja “mikroskopskih količina sapuna i deterdženta koji su se začepili u vlaknima”. Dodao je i kako su mu očigledno peškiri prepuni bakterija iako su redovno prani u veš-mašini, te da veruje da je slična situacija kod većine ljudi.

“Ovo me je izludjelo. Peškiri u vašoj kući, bez obzira na to koliko mislite da su čisti, vjerovatno su jednako ovoliko prljavi”, kaže Gejns.


Ova objava izazvala je burne reakcije – mnogi su napisali da jedva čekaju da ovo isprobaju i na svojim peškirima, ali bilo je i skeptika koji jveruju da je tečnost u kadi braonkasta prije svega zbog boje peškira.

“Malo sam razočaran kada sam vidio da su vam peškiri braon boje”, jedan je od komentara.

Jedna žena dodala je i kako se Gejnsu ovo desilo jer nije pravilno prao svoje peškire, odnosno nije koristio visoke temperature. “Ova prljavština javlja se kada perete na 30 stepeni ili na programu za brzo pranje”, uverena je jedna članica grupe za čišćenje.

Izvor:Blic