Uz ovu hranu i piće masne naslage nestaju za tren oka

Ljepota i moda

Svi obično mislimo da je zdrava hrana jako bezukusna. Ali, jednako tako, znamo da brza hrana jako deblja i stvara nam masne naslage.

Prestanite vjerovati da je zdrava hrana bezukusna, ona obiluje nutritivnim bogatstvom. Osim toga, pomoću nje se tope masne naslage.

Pogledajte pomoću kojih namirnica će vaše salo nestati.

TOPLA ČOKOLADA
Kakao je bogat antioksidansima koji smanjuju nivo kortizola, hormona stresa koji izaziva gomilanje sala oko struka. Jedna studija pokazala je daje koncentracija antioksidanata u toploj čokoladi pet puta veća nego u crnom čaju.

PEČEN KROMPIR
Krompir sadrži alicin, kemikaliju koja se bori sa inflamacijom u tijelu, zbog čega se smanjuje obim struka. Istu kemikaliju u sebi sadrži i bijeli luk, a ono što ide u prilog krompiru je da može brzo da zasiti, zbog čega ćete i jesti manje.

Također, kombinacija proteina i ugljenih hidrata pomažu mišićima da se brže oporave poslije napornog treninga. Još ako dodate i malo cimeta, vaš napitak bit će još zdraviji. Naime, cimet sadrži jedinjenja koji sprečavaju skok insulina zbog kog se salo deponuje oko struka.

BUNDEVA
Svježa bundeva je puna antioksidanasa i beta-karotena koji se bore sa inflamacijom u organizmu, a zbog čega se potom deponuju masti. U 200 grama bundeve nalazi se samo 46 kalorija i tri grama vlakana koji će ubrzati vaš metabolizam.

CRNO VINO
Osim što pomaže vašem srcu, crno vino može biti moćno oružje u borbi sa kilogramima. Jedna studija utvridla je da resveatrol, antioksidans koji se nalazi u kori zrna grožđa, sprečava gomilanje masnih stanica.

Osim toga, supstanca koja se nalazi u crvenom vinu, kalcijum piruvat, pomaže masnim stanicama da sagore više energije.