ZAUVEK ELIMINIŠITE OVU GADOST SA VAŠIH STOPALA: Potrebno vam je ono što svi imamo kod kuće, reagujte ODMAH!

Zdravlje

Mnogim ljudima se razvije gljivična infekcija. Ona se češće javlja na nožnim prstima, nego na rukama. Medicinski naziv za ovu vrstu bolesti je onihomikoza.

Ova vrsta infekcije nije ozbiljna, ali može da iritira i teško se leči. Infekcija se razvija sporo i u početku promeni boju nokta i nakon toga ga iskrivi ili zadeblja

Bez obzira da li ste se odlučili za tretman, treba slediti savete kako biste sprečili da se stanje pogorša.

Neke od stvari koje možete učiniti kako biste sprečili ovu pojavu možete uraditi svakodnevno: neka vam noge i ruke budu suve i čiste, nosite odgovarajuću obuću od prirodnih materijala, čiste pamučne čarape, kao i da vam nokti budu kratki.

Takođe, ne delite peškire i čarape sa drugim ljudima, već treba da budu čisti i redovno oprani.

Ne hodajte okolo bosi u javnim bazenima, tuševima i svlačionicama. Menjajte staru obuću jer i to može biti izvor infekcije. Međutim, ako imate problem sa gljivičnom infekcijom, postoje različiti prirodni lekovi koji mogu da izleče infekciju za mesec dana. Za to su vam potrebni svakodnevni sastojci.

Soda bikarbona je dostupna u svakoj kuhinji i može se koristiti u lečenju gljivičnih infekcija. Takođe pomaže pri neutralisanju loših mirisa stopala.

Dodajte pola šolje sode bikarbone, jednu četvrtinu šolje 3% hidrogen peroksida i pola šolje gorke soli u 4 šolje tople vode.

Dobro pomešajte sastojke, a zatim dodajte četvrtinu šolje sirćeta. Potopite nogu ili prste koji su vam zahvaćeni infekcijom i držite u vodi oko 10 minuta. Operite čistom vodom i dobro osušite. Ponovite postupak dva puta dnevno tokom par sedmica.

Jogurt je odličan lek za stopala koja su zahvaćena infekcijom. Ovo gljivično oboljenje najviše se razvija u području između noktiju i prstiju i sadrži žive bakterije “acidophilus”. Zbog svojih prirodnih svojstava, jogurt se može koristiti i u ove svrhe.

Jogurt sadrži “prijateljske” mikroorganizme koji uništavaju gljivične infekcije. Sve što je potrebno da uradite je da potopite noge u jogurt ili jednostavno istrljate noge i ostavite da se osuši. Na kraju samo isperite noge hladnom vodom.

Još jedan zdrav sastojak može biti vodonik peroksid. Ako potopite noge u mešavinu vodonik peroksida i vode, možete da sprečite neprijatne gljivične infekcije od daljeg širenja. Ovo jedinjenje je vrlo efikasan lek protiv ovog oboljenja.

Dodajte 100 mililitara 3% farmaceutskog vodonik peroksida u jedan litar destilovane vode. Pomiješajte dobro i potopite nogu da odstoji 20 minuta. Ponovite postupak svakog jutra, dok infekcija ne nestane.

Skrob je osnovni sastojak u mnogim antibakterijskim i antigljivičnim lekovitim uljima. Ima vrlo moćna svojstva da apsorbuju vlagu i samim tim pomaže u lečenju. Potrebno vam je pola kašičice kukuruznog skroba i malo tople vode.

Pomešajte ovu smesu, podesite rernu na 220 stepeni i stavite u rernu dok ne potamni. Operite i osušite noge i zatim premažite ovom mešavinom i ostavite da odstoji 1 minut. Na kraju isperite toplom vodom.