ZNATE LI ŠTA ĆE SE DESITI AKO SVAKI DAN PIJETE TOPLU VODU? Kada čujete razloge, odmah ćete uraditi isto

ZanimljivostiHidratacija je presudna za naše zdravlje, ali većina ljudi ne zna da pijenje tople vode može pružiti razne blagodati za tijelo i kožu. 

Medicinski stručnjaci kažu da je voda najkorisnija kada je pijete toplu, a savršena temperatura je negdje između 120 ° F i 140 ° F. 

c24477592abcf834d6f19d882a

1. Čisti kožu.

Topla voda može pomoći u detoksikaciji tijela. Budući da pijenje tople vode uzrokuje porast tjelesne temperature, tijelo se znoji. To vam pomaže da se riješite toksina i da probavnim organima olakša uklanjanje nečistoća. Čišćenje tijela iznutra ublažava akne i čini kožu zdravom i sjajnom.

2. Sprečava prerano starenje.

Toksini mogu ubrzati starenje kože i uzrokovati podočnjake i podbuhle vrećice ispod očiju. Pijenje tople vode pomaže u popravljanju oštećenih ćelija kože i čini kožu glađom i punijom.


3. Zadržava sjaj kose

Topla voda održava tjeme kože hidratiziranim, što znači da je manja vjerojatnost da će se pojaviti perut. Kada je koža na tjemenu zdrava i vlažna, to održava kosu sjajnom, živahnom i mekom.

4. Nježna koža

Redovno pijenje tople vode pomaže vašem tijelu da razgrađuje masne naslage, opušta mišiće i pojačava protok krvi. Povećana cirkulacija krvi podmlađuje ćelije kože i održava ih uhranjenima. Osigurava stanicama kože kisik i uklanja otpadne tvari, oživljavaju i obnavlja vašu kožu.

5. Za njegu kože

Pijenje tople vode najlakši je način da ubrzate metabolizam, što će zauzvrat pomoći vašoj koži da upije sve hidratantne kreme i proizvode koje nanesete na nju. Budući da vam problemi s crijevima ne dopuštaju da unosite dovoljno vitamina i hranjivih sastojaka iz hrane, to može spriječiti vašu kožu da izgleda najbolje i pogoršati postojeće stanje kože. Pijenje čaše tople vode ubrzat će vaša crijeva i pomoći koži da dobije sve potrebne hranjive sastojke kako bi duže ostala svježa.

6. Hidratizira vašu kožu.

Bez obzira koliko skupa bila vaša hidratantna krema, ona nikada ne može održati kožu bez bora ako ne pijete dovoljno vode. Nešto jednostavno poput svakodnevnog pijenja tople vode može vam pomoći da ujednačite ton kože, smanjite natečenost i zategnete kožu.

7. Štiti vašu kožu od infekcija.

Čaša tople vode štiti bubrege i pomaže u borbi protiv upala. Kada su vaši organi čisti, koža je manje osjetljiva na infekcije. Za bolje rezultate dodajte nekoliko kapi limunovog soka