SMANJUJU APETIT I ŽELJU ZA SLATKIŠIMA: OVI NAPICI MOGU DA POMOGNU U MRŠAVLJENJU, TVRDI NUTRICIONISTA

Zdravlje

Svi dobro znamo koliko je teško odreći se slatkiša, ali ukoliko želite da kilažu dovedete u red to je neophodno, barem na neko vrijeme.

Dobra vijest je da postoje napici koji mogu da eliminišu želju za slatkišima i spriječe napade gladi. Nutricionista, Catherine Kimber, kao diplomirani dietetičar na King’s College u London, je pravi sagovornik na ovu temu.

U kombinaciji sa izbalansiranom ishranom, ovi napici mogu da nam pomognu da brže dođemo do željene kilaže, prenosi Kurir.rs.

Kad osjetite želju za nezdravom hranom, popijte šolju nekog od ovih napitaka:

1. Zeleni čaj

  • Ovo je prvi odgovor koji će vam dati svaki nutricionista. Istraživanjima je dokazano da zeleni čaj ima antiinflamatorno dejstvo. Zahvaljujući jedinjenjima katehinima u kombinaciji sa kofeinom, metabolizam se ubrzava.

2. Kafa

Ilustracija

Kafa je prepuna zdravstvenih blagodati i dokazano antiinflamatorno. Ketrin napominje da se ovaj napitak pije isključivo bez šećera i mlijeka.

3. Jabukovo sirće

Ako ste istraživali pića koja sagorijevaju masnoće,  vjerovatno ste čuli za jabukovo sirće. Istraživanja pokazuju da ovo sirće sagorjeva masnoću koja se akumulira duboko u stomaku, a također pomaže u smanjenju ukupnog skladištenja masti. Ketrin naglašava da se ne smije pretjerivati sa upotrebom ovog napitka.

Arhiv
  • Više od 10 dana nikako ne smete piti ovaj napitka – kaže ona.

4. Sok od celera

Ovaj napitak je prepun vlakana, ali i vrlo dobro umiruje potrebu za slatkišima. Da bi sok bio djelotvoran, on mora biti potpuno prirodan.

5. Voda

  • Kad ste dehidrirani, može se javiti potreba za hranom iako, zapravo, i niste stvarno gladni. Voda je, također, odgovorna i za pravilno funkcionisanje cijelog tijela, zato je treba piti u dovoljnim količinama.